sábado, 7 de marzo de 2015

25 Añadas Rolde Aragonés de Barzelona

RUBRIFOLKUM 2015

Arriba la cinquena edició del festival de música neo folk Rubrifolkum, un projecte creat i gestionat per l'Associació Musical Qui hi ha?. El Festival va néixer l'any 2011 per donar a conéixer les propostes de renovació de la música d'arrel que es fa al nostre País i arreu de l'Estat i apropar-la ala ciutat de Sant Boi i a la comarca del Baix Llobregat, amb l'objectiu de creat nous públics d'aquest gènere musical i enriquir l'oferta musical i cultural santboiana. El Festival segueix apostant per la programació de concerts, però també per l'ensenyament musical especialitzat a través de tallers a càrrec d'alguns dels músics que participen al Festival. Amb les Tavernes Rubrifolkum, es continua portant la vivencialitat de la música d'arrels a bars i tavernes de Sant Boi.

 

25 anys Rolde Aragonés de Barzelona

Associació fundada l’any 1988 com a entitat de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, té com a la defensa i la difusió de la cultura aragonesa i les seves llengües amb l’objectiu de canviar la imatge que sovint es té, plena de tòpics, d’aquesta terra. Entre les seves tasques ha desenvolupat activitats com cursets, exposicions, xerrades, concerts.
Als seus inicis destaquen la realització de diversos programes a Ràdio Sant Boi, Charrando d’Aragón i Camín ta fabla, o la realització del fanzine en aragonés A bespra samboyana durant més d’una dècada. Organització juntament amb el Centro Aragonés de Barcelona dels cursos d’aragonès, que amb més de 15 anys d’activitat el Curs de Aragonés s’ha convertit en una eina de cohesió i tot un símbol de resistència, tal como ho és la pròpia llengua. Va ser l’iniciador dels festivals Despetafolk!, amb entitats dels territoris de la Corona d’Aragó, i Ararock, junt amb el Centre Cívic Can Basté a Noubarris.
19:00hSala Polivalent de Cal Ninyo.
25 anys del Rolde Aragonés de Barzelona. 

Exposició Luenga biba sobre la llengua aragonesa i recital poètic de llengües minoritàries.
https://www.facebook.com/events/648269865318767/
20:00hBar de Cal Ninyo. 
Rubritaverna. Porta el teu instrument! 
(Gratuït)
22:00hTeatre Cal Ninyo.
CONCERT MAUT (Electro Folk - Aragó)+ BALKAN ALIEN SOUND (Irlanda)
La Tierra de Biescas és un territori ric en llegendes fosques, des del mite de Santa Elena, fins el Basajaraun, senyor dels Boscos, el Puente del Diablo o els Aquelarres de La Artosa. Dins aquesta tradició de bruixeria una de les grans i recordades era MAUT de la que es deia que feia bordar a la gent d’aquestes valls com a gossos. Inspirats per MAUT músics vinguts de diferents mons del panorama musical d’Aragó, de l’electrònica, del rock i del folk més cristal·lí es van citar en aquest nou aquelarre amb la intenció de fundar un projecte i un camí nou que fusioni la tradició aragonesa amb l’avantguarda de l’electrònica més actual. El resultat és MAUT un grup nou de música radical aragonesa, neofolk i un disc l’1.0 que ens fa girar la mirada cap a nous paisatges, un bosc , tupit i verd encara per descobrir…
Preu: 6€
Cal Ninyo