jueves, 11 de septiembre de 2014

O Corrinche a la "Fira d'Entitats" de l'11 setiembre

El chuebes, onze de setiembre --a Diada Nazional de Cataluña-- O Corrinche y la esposizión "L'Aragonés, lengua biba" ban ser presents en la Fira d'entitats d'el Paseig de Lluís Companys. Al lau de muitas atras organizazions en representazión de nazions sin estau, asosiazions culturals y coleutibos de toda traza, O Corrinche be rezibir la bisita de miles de personas que ban pasar per la fira al llargo del dia.

Antismás de bier la exposizión y aprender bella cosa sobre l'istoria y la autualidat de la nuestra llengua, es bisitants a la paradeta teniban l'oportunidat de mercar llibros u chambretas y informar-se sobre es Cursos d'Aragonés que s'organizen cada año en Barzelona  y as autibidaz d'O Corrinche. Muita chent con origens en Aragón u entusiastas d'as llenguas y culturas minorizatas se ban amanar a la paradeta pa espresar el suyo interés, y muitos mas que ni sisquier yeran conzients de la realidat llinguistica que tienen al lau tamién mos ban espresar a suya sorpresa y interés.

Ye pllatero que la Fira d'entitats que organiza el coleutibo Gent de la Terra ye una buenísma oportunidat pa informar el publlico catalán sobre la realidat d'a llengua Aragonesa, y esperem poder-ie ser altra begata l'año benient.

La parada d'O Corrinche

Y pa es que no i ban poder asistir, se ba realizar un reportache sobre la fira. O Corrinche tamién bi ye, al menuto 6:10!

http://vimeo.com/107344728